070-684 05 05 eva@herbasensia.se

Just nu hos Herbasensia!

Här finner du nyheter och sådant som är aktuellt hos oss just nu. Det kan vara allt från datum för olika arrangemang till nya produkterGilla oss gärna på Facebook, så får du ännu mer information.

Sommar med Herbasensia

En härlig sommar ligger framför oss och den ser ut precis som en sommar ska; gröna spännande aktiviteter varvat med vila och lata dagar. Det ska finnas utrymme för vandringar i naturen, lite skörd, torkning och kanske lite arbete i den egna täppan. Årets sommarprogram innehåller både vandringar i naturen, besök i  min egen trädgård och arrangemang i samarbete med Klostret i Ystad. Varmt välkommen till en härligt grönskande sommar! Öppet Örthus är det varje onsdag till och med 21/6. Efter sommaruppehållet öppnar vi igen den 30/8.

Augusti

On 30/8 kl 18.30 Titta in i min läkeörtagård.Vi botaniserar bland växterna i Herbasensias trädgård. Här finns allt från Hildegard av Bingens växter till de örter jag skördar av för eget bruk till både mat och huskurer. En sensommarkväll med samtal kring odling, läkeväxter och grön kraft. Pris: 150:- inkl fika.

September

Lö 9/9 kl 9-16 Huskurstanterna.En kursdag för hela dig. Tillsammans med Stina Pettersson, Familjeträdet, Ingalill Vestman, Må Bra Cocktail och Aryel Walett, Mötestid blir det under en heldag föredrag och praktiska övningar varvat med huskurer och workshop. Mer info på  www.huskurstanterna.se

Lö 30/9 kl 13.00 Salvakok på Klostret. I klostrets kök lagades det inte endast mat utan här bereddes också de kurer, salvor och elexir som munkarna använde för att läka och lindra. Vi börjar med en titt i Klostrets örtagård innan vi går in i den vackra korsgången där vi tillsammans kokar en salva och gör en örtolja på samma sätt som munkarna gjorde. Det bjuds också på smakprover på de kurer som kunde rekommenderas. Pris/person: 240:-. I priset ingår guidning, smakprover samt material och handledning för att göra salva och olja. Anmälan och mer info på www.ystad.se/kultur/klostret-i-ystad