ÖRTPRODUKTER

Under 2019 kommer vi att presentera en serie hudvårdsprodukter också baserade på råvaror från Skåne. Det blir salvor och oljor, hudkräm, schampo och mycket mer för både nytta och njutning. Våra tvålar är hantverksmässigt gjorda på råvaror som vi hämtar så nära som det bara går. De innehåller rapsolja från Farmors Lycka, senapsfröolja från Petersborgs Gård, björksav från Vånga 77.1 och bivax från Fyledalen. Vi doftsätter dem varsamt med våra egna vällagrade eteriska oljor.

Att göra kallrörd tvål har mycket gamla anor. Principen är att ett basiskt ämne, tex soda får reagera med fettsyrorna. Det sked då en förtvålning, en kemisk process som bildar tvål och glycerin. Denna process tar ett par veckor.

Tvålämnena löddrar och rengör medan Glycerinet är mjukgörande och hudvårdande. I industriell tillverkning skiljs det eftertraktade glycerinet ofta ifrån tvålen för att istället användas i andra hudvårdsprodukter. I våra tvålar finns glycerinet kvar. Därför torkar de inte ut huden utan mjukgör istället. När tvålarna har mognat och är klara att använda förpackas de i vackra askar.