Herbasensia – med känsla för örter

Ansiktena bakom Herbasensia är Eva och Olle Olsson. Under tolv års tid ägde och drev vi Österlenkryddor. Det var fantastiska år där vi lärde känna örterna, i första hand som smaksättare, men också deras väldoft och läkande kraft. Detta gjorde oss nyfikna på nya användningsområden och vi bestämde oss för att i vårt nya företag, Herbasensia AB, arbeta med örterna inom både nytta, njutning och kunskapsförmedling. På latin betyder herba ört och sensia sinne eller känsla och därför står Herbasensia för just det vi gör såväl när det gäller produkter som föredrag och guidningar; Med känsla för örter.

Föreläsningar, vandringar och guidningar

Eva älskar att förmedla allt hon kan om örter, läkeväxter och naturens gröna kraft. Detta sker i form av vandringar i naturen, föreläsningar eller guidningar. Eva har också skrivit tre böcker om örter; Örter och smaker från Österlen, Lavendel på Österlen och Evas örter på flaska.

Örtterapeutiska konsultationer

Till Eva, som är örtterapeut, kan du komma för en personlig örtterapeutisk konsultation.

Hudvård

En produktserie med hudvård baserad på det som växer på Skånes åkrar, ängar och skogar kommer att presenteras under 2018. Arbetet med en parfym från Skåne är en annan fantastiskt spännande utmaning.